10 proverenih načina da momentalno prepoznate lažova

Danas ćemo vam otkriti sve tajne lažova. Uz pomoć naših saveta prepoznaćete kada vas neko laže, a kada vam govori istinu. Budite blagi, ali ne pravite greške. Čak i ako primetite dva ili više znaka, to ne mora da znači da osoba namerno pokušava da vas prevari. Gledajte i slušajte pažljivo. Kada primetite najmanje pet ovih znakova u ponašanju osobe, znači da vas laže. Srećno!

10. Nejasni odgovori

10-nejasni-odgovori-0

Ako vam osoba daje nejasne odgovore, to može biti znak da vas laže. Pokušajte da je naterate da se drži teme. Potreban vam je direktan odgovor. Obično “da” ili “ne” znače istinu.

9. Smejanje pitanju

9-smejanje-pitanju-1

Ako se osoba sa kojom razgovarate smeje postavljenom pitanju, najverovatnije vas laže. Neko ko želi da vas prevari pokušaće da vas zasmeje. Ovaj indirektan znak laganja razoružaće vas i učiniti razgovor manje ozbiljnim.

8. Preterana iskrenost

8-preterana-iskrenost-2

Jedan od znakova laži jeste preuveličavanje nečije iskrenosti. Osoba će se zakleti da nema nikakve veze sa tim što se dogodilo. Nemojte joj poverovati.

7. Saosećanje

7-saosecanje-3

Najteže je ne poverovati nekom ko saoseća sa vama. Ako osoba pokazuje saosećaje, ne nasedajte na to. Moguće je da on ili ona pokušava da vam prevari.

6. Odgovaranje pitanjima na pitanje

6-odgovaranje-pitanjima-na-pitanje-4_1

Neko ko pokušava da vas prevari neće vam davati direktne odgovore. Pokušaće da vam postavi još pitanja. Zapamtite da je odgovaranje na pitanje sa još više pitanja jasan znak laganja.

5. Smrzavanje

5-smrzavanje-5

Smrzavanje, nevoljnost da se da odgovor, dugačka pauza – ovo su jasni znaci laži, naročito ako ste postavili jednostavno pitanje. Ako se osoba ponaša iznenađeno samo 2 ili 3 sekunde nakon što je saznala za vaš problem, budite sigurni da je ona ta koja je pojela vaš kolač.

4. Predstava sa jednim glumcem

4-predstava-sa-jednim-glumcem-6

Ako osoba preteruje sa glumom, najverovatnije je kriva. Ljudske emocije se prilično brzo menjaju i jedna emocija obično ne traje duže od 6 do 10 sekundi. Međutim, ako osoba nije iskrena, on ili ona če pokušavati da što duže izgleda iznenađeno, ne bi li vas ubedila da nije kriva.

3. Neprijateljstvo

3-neprijateljstvo-7

Neprijateljski ton ili vređanje takođe su jasni znaci laganja. Ne odustajte jer vam osoba uzgleda ozbiljno. Pokušajte da smirite razgovor, a onda ponovo postavite pitanje.

2. Ponavljanje pitanja

2-ponavljanje-pitanja-8

Ako osoba ponovi vaše pitanje više puta, on ili ona definitivno lažu. To izgleda prilično smešno i ne može da vas prevari.

1. Izbegavanje odgovora

1-izbegavanje-odgovora-9

Ako osoba izbegava da odgovori, dajući vam mnogo nevažnih informacija ili čak pokušavajući da promeni temu, on ili ona najverovatnije pokušava da “pobegne sa mesta zločina”. Obratite pažnju da li i dalje razgovorate o problemu ili o nečemu potpuno drugom.

Obratite pažnju na izraze lica

obratite-paznju-na-izraze-lica-10

1. Konstatno gutanje pljuvačke, kašljanje i krut izraz lica jesu jasni znaci da se osoba brine da ne bude uhvaćena.

2. Asimetrično lice: Kada ste smireni, vaši izrazi lica jesu simetrični. Ako je jedna strana lica ili tela aktivnija, to je znak lažnih emocija.

3. Oči se pomeraju sa jedne na drugu stranu: ako osoba sa kojom razgovarate nije stidljiva, onda vas verovatno laže.

4. Oči gledaju u gornji desni ugao: ovo je znak da osoba upravo nešto izmišlja.

5. Dlan na licu, čelu ili vratu: pokušava da nešto sakrije od vas.

6. Češanje nosa, kapka ili uveta.

7. Gledanje nadole i vrtenje glavom.

8. Prsti u ustima: ovo je očajnički gest i znak je da osoba nesvesno želi da se otkrije istina.
Šta mislite o ovom momku?

sta-mislite-o-ovom-momku-11

Ako se osoba iskreno smeje, i njene oči će se smejati. Ako se osoba zaista zabavlja, primetićete bore oko njenih očiju. Oči će joj se takođe malo skupiti.

Šta mislite o ovim devojkama?

sta-mislite-o-ovim-devojkama-12

Da, lepe su, ali ne sudite po izgledu. Lažovi mogu biti veoma ubedljivi, pa koristite naše savete kako biste otkrili istinu.