Dan pred vjenčanje stigla je poruka koja je promijenila sve

1

Nisam mogla da dočekam dan kada ću se konačno udati za njega. A onda, par sati pred vjenčanje, stigla je poruka koja je promijenila sve.

Tako počinje ispovijest djevojke po imenu Kejsi iz Australije koja je, kaže, mislila da je najsretnija djevojka na svijetu dana kada je trebalo da se uda za svog vjerenika Aleksa. A onda se taj dan pretvorio u pakao, a mi vam prenosimo njenu priču.

Stajala sam u vjenčanici i gledala u zadivljena lica mojih prijatelja i porodice. Trebalo je da to bude najljepši dan u mom životu, i svi su bili tu da posvjedoče o tome.

Aleks i ja smo se zabavljali šest godina. Čim sam ga upoznala, znala sam da je on onaj pravi, i da ćemo živjeti sretno do kraja života.

Na moje djevojačko večer sjedila sam sa drugaricama u fensi hotelskoj sobi. Zezale smo se i smijale, a onda je moj telefon zazvonio. Ništa čudno, cijele večeri stizale su mi poruke u kojima su mi ljudi željeli sve najbolje pred sutrašnji dan. Međutim, ova poruka bila je drugačija.

To je zapravo bio niz skrinšotova, poslatih sa meni nepoznatog broja. Poslije tih slika, stigla je sljedeća poruka: “Ja se ne bih udala za njega. A ti?”.

Skrinšotovi su bili slike dopisivanja mog budućeg muža i te žene koja je sve i poslala. Bila je tu i gomila razmenjenih selfija. A ta žena, bila je sve što ja nisam – ja sam plava i bleda, a ona tamnoputa crnka.

Poruke su razmijenjivali sve do dana prije nego što mi ih je poslala, a dopisivali su se mjesecima. Mozak mi je zablokirao od šoka. I ni u jednom trenutku nisam se zapitala da li je ovo neka namještaljka, prosto sam osjetila da je istina.OSTAVITE KOMENTAR