Politika Privatnosti

Privatnost posjetitelja na web stranicu http://zanimljivosti.org  nam je jako važna.

Mi na http://zanimljivosti.org (u daljem tekstu ZANIMLJIVOSTI), shvatamo da je privatnost Vaših ličnih informacija jako važna. Evo nekoliko informacija o tome kakve vrste ličnih podataka primamo i sakupljamo tokom vašeg korišćenja i posete ZANIMLJIVOSTI, i kako se čuvaju vaši podaci. Mi nikada nećemo prodati vaše lične informacije trećim stranama.

Datoteke sa bilješkama

Kao i kod većine drugih web stranica, mi prikupljamo i koristimo podatke sadržane u log datotekama. Informacije u zapisanim datotekama uključuju IP (Internet Protocol) adresu, vaš ISP (internet usluga, kao što su AOL ili Shaw Cable), koji pretraživač koristite za posjetu našoj stranici (kao što su Internet Explorer ili Firefox), vrijeme kada ste posetili našu stranicu, a koje stranice ste posjetili u cijeloj našoj stranici.

Kolačići i web/piksel oznaka

Mi koristimo kolačiće za skladištenje informacija, kao što su lični odabiri prilikom posjete našoj stranici. Kolačići mogu dovesti do prikazivanja iskakajuće reklame jednom tokom vaše posjete ili omgućiti logovanje na neku od naših opcija, poput foruma.

Takođe, da bi podržali naš sajt, na ZANIMLJIVOSTI koristimo reklame od trećih. Neki od ovih oglašivača mogu koristiti tehnologiju kao što su kolačići i web/piksel oznake kada se reklamiraju na našoj stranici, što će također poslati oglašivaču (kao što su Google kroz Google AdSense program) informacije, uključujući Vašu IP adresu, vaš ISP, pretraživač ste koristili tokom posjete našoj stranici, a u nekim slučajevima i da li imate instaliran Flash. Ovo se uglavnom koristi za potrebe geografskog ciljanja (npr., prikazivanje nekretnina u New York-u oglašava nekome u New Yorku) ili prikazivanje određenih oglasa na osnovu specifičnih lokacija koje su posjećene (kao što se prikazuju reklame za kuvanje nekome ko često posjećuje kuvarske stranice).

Možete odabrati da onemogućite ili selektivno isključite naše kolačiće ili kolačiće od treće strane u podešavanjima pretraživača, ili podešavanjem željenih opcija u programima kao što je Norton Internet Security. Međutim, to može uticati na način kojim komunicirate sa našim stranicama kao i drugim web stranicama. U ovo može biti uključna i nemogućnosti da se prijavite na usluge ili programe, kao što su prijave na forume ili naloge.